Custom gravel­bikes voor alle onder­gronden

De beste gravel­bikes, op maat gemaakt voor jou door Lievens Bikes in Utrecht

Hier vind je analoge en elektrische gravelbikes, gemaakt voor optimaal fietsgenot op verharde én onverharde wegen. 

 • Stevige gravelbikes
 • Premium onderdelen
 • 5-sterren service
 • Op maat gemaakt

Design je eigen gravel­bike

Ontwerp je eigen custom gravel­bike met Bas Lievens, de beste custom fietsen­maker van Utrecht!

Wil je lekker samen op pad? Wij ontwerpen ook matching fietsen voor het hele gezin!

Ik ontwerp ook matching gravel­bikes om samen mee op pad te gaan!
—Bas Lievens

De custom elementen

Als je een custom gravelbike laat bouwen bij Lievens Bikes wordt deze gepersonaliseerd op basis van jouw fietsgedrag, wensen en budget. Zo heb je bijvoorbeeld zeggenschap over de volgende custom opties:

 1. 1

  Frame­

  Gravelbike-frames hebben een ontspannen geometrie voor een comfortabele, stabiele fietshouding. Kies uit aluminium, carbon en titanium frames die elk unieke eigenschappen hebben qua lichtheid en stijfheid.

  Stalen frame
  Titanium frame
  Carbon frame
  Premium
 2. 2

  Wielen

  Gravelbike-wielen hebben een bredere velg waarop je bredere banden kan monteren. Dit maakt het makkelijker om over ruig terrein te fietsen. Bij Lievens Bikes kies je uit hoogwaardige wielen van topmerken zoals Miche en DT Swiss.

  Miche
  DT Swiss
 3. 3

  Remmen

  Op een gravelbike heb je altijd schijfremmen nodig. Deze geven genoeg ruimte voor bredere banden en werken goed met nat weer. Fiets je veel op natte, modderige trails? Ga dan voor hydraulische schijfremmen voor extra veiligheid.

  Magura hydaulische rem
  Shimano hydraulische rem
  Premium
 4. 4

  Stuur

  Het stuur van een gravelbike lijkt op een breed dropbar-racefietsstuur met een naar buiten staande stuurbocht (flared). Een flared stuur geeft je meer controle over je fiets op ruige ondergronden. Wel zo handig!

  Deda
  Satori
 5. 5

  Pedalen

  De meeste gravelbikes hebben mountainbike-pedalen die modder en vuil goed afvoeren zodat je altijd gemakkelijk in kan klikken. Maar je kan ook kiezen voor een gravelbike met racefiets-pedalen van merken zoals Shimano of Enduro. 

  Enduro Magped
  Shimano XT SPD
  Premium

Al eens aan een elek­tri­sche grave­l­bike gedacht?

Wil jij extra snel over je favoriete grindpaden en heuveltjes crossen? Dan kan je bij Lievens Bikes een elektrische gravelbike laten bouwen.

Met het betrouwbare Pendix e-Drive-systeem geniet je van natuurlijk-aanvoelende trapondersteuning op zelfs de meest uitdagende parcours. De stille Pendix middenmotor heeft een slimme krachtsensor en intelligente software die de trapondersteuning aanpast op jouw rijgedrag.

Zo lig je altijd voor op de groep! En als je met mensen van verschillende niveaus fietst, maakt een elektrische gravelfiets het gemakkelijker om iedereen bij elkaar te houden.

Een leven lang fiets­plezier

De custom bikes van Lievens Bikes zijn gemaakt met hoogwaardige fietsonderdelen die een leven lang meegaan.

Daar bovenop kan je bij Lievens Bikes terecht voor professioneel onderhoud waarmee je fiets altijd in topconditie blijft. 

Reviews

Jos

(5/5) Ik heb bij Lievens Bikes een gravelbike laten opknappen. De fiets rijdt weer als een zonnetje. En ikzelf ga ook weer met een grote glimlach de deur uit. Wat een enthousiasme en toewijding, en een eerlijke prijs bovendien. Bas neemt goed de tijd om te kijken wat je fiets nodig heeft, luistert aandachtig, stemt af en is erg vindingrijk met zijn oplossingen.

Dieuwert

Bas heeft een geweldige fiets gebouwd, geheel in overleg. Technisch prima en goed gelukte look.

Marice

Super goede service en prettig contact! Heel fijn dat je van te voren een offerte krijgt dus je weet altijd waar je aan toe bent. 100% aanrader!

Boek 'n afspraak!

Ben jij klaar om je custom gravel fiets werkelijkheid te maken?
Boek dan vandaag nog een afspraak!