Custom vakantiefietsen

De beste vakantie­fiets, op maat gemaakt voor jou door Lievens Bikes in Utrecht

Betrouwbare travel bikes, gemaakt door een fietsexpert die weet wat jij nodig hebt voor een zorgeloze fietsvakantie.

Geniet van een actieve leefstijl met een duurzame reisfiets waar je een leven lang plezier aan hebt.

 • Persoonlijk advies
 • Ervaren vakmanschap
 • 5-sterren service
 • Betrouwbare travel­bikes

Design je eigen vakantie­fiets

Ontwerp je eigen custom vakantiefiets met Bas Lievens, de beste custom fietsenmaker van Utrecht! Vertrouw op het persoonlijke advies van een ervaren fietsenbouwer met 10 jaar ervaring in het vak.

Samen ontwerpen wij de beste vakantiefiets voor jou!
—Bas Lievens

Waar moet ik op letten?

Als je op een lange fietstocht of fietsvakantie gaat, is het extra belangrijk dat je fiets precies is afgestemd op jouw lichaam. In het custom fietsen­maak­proces besteedt Bas dan ook extra aandacht aan de volgende elementen:

 1. 1

  Frame­maat

  De framemaat bepaalt grotendeels je zithouding, en als je op fietsvakantie wilt, dan is een goede houding erg belangrijk! Als je lange fietstochten wilt maken, moet je vrij rechtop op je fiets kunnen zitten.

 2. 2

  Zadel

  Een goed zadel is hard en is aangepast op de afstand tussen jouw zitbotjes. Zo krijg je minder snel last van je billen. Als je rugklachten hebt, kan een verende zadelpen van Cane Creek of Ergotec uitkomst bieden.

  Zadel
  Zadelpen
  Verend
 3. 3

  Stuur

  Als de positie van je armen goed is, krijg je minder snel last van je polsen. Een goede vakantiefiets heeft een stuur waarop je je handen van positie kunt wisselen, bijvoorbeeld een vlinderstuur of een ATB-stuur met bar-ends.

  Vlinderstuur
  Ergon handvatten met bar-ends
  Premium
 4. 4

  Hand­vatten

  Je handvatten moeten ergonomisch gevormd zijn en comfortabel aanvoelen. Probeer eens de handvatten van Brooks of Ergon – een uitermate geschikte keuze voor een comfortabele vakantiefiets.

 5. 5

  Acces­soires

  Vooral voor een fietsvakantie zijn de juiste accessoires onmisbaar. Bij Lievens Bikes koop je waterdichte bikepacking tassen, fietstassen en regenkleding van Agu – een van de meest geliefde merken onder vakantiefietsers.


  Waterdichte tassen van Agu
  Waterdichte regenkleding
  Premium

Elektrische vakantie­fietsen

Wil je graag extra trapondersteuning tijdens het fietsen? Dan kan! Bij Lievens Bikes kan je een elektrische vakantiefiets laten bouwen met een betrouwbare motor van Pendix.

Heb je al een goede fiets? Dan kan je die bij Lievens Bikes elektrisch laten maken. Zo hoef je geen nieuwe fiets te kopen, maar kan je toch van een elektrische vakantiefiets genieten!

Premium onderdelen

Custom vakantiefietsen van Lievens Bikes zijn gemaakt met premium fietsonderdelen, zodat jij zorgeloos op vakantie kan.

Wil je iets laten vervangen? Dat kan! Wij hebben fietsonderdelen van de beste merken permanent op voorraad.

Reviews

Marlieke

Super goed geholpen door Bas van Lievens Bikes, die mijn vakantiefiets met spoed rijklaar heeft gemaakt. Hij leverde super goede en snelle service en denkt mee met je als klant. Aanrader!

Laura

Bas biedt ontzettend goede service. Eerlijk, betrouwbaar en behulpzaam. Een aanrader voor iedereen die een fietsenmaker nodig heeft!

Marice

Super goede service en prettig contact! Heel fijn dat je van te voren een offerte krijgt dus je weet altijd waar je aan toe bent. 100% aanrader!

Boek 'n afspraak!

Ben jij klaar om je custom vakantie fiets werkelijkheid te maken?
Boek dan vandaag nog een afspraak!