Custom mountain­bikes voor het hele gezin

De vetste mountain­bikes, op maat gemaakt voor jou door Lievens Bikes in Utrecht

Ga lekker crossen door de bossen op een handgemaakte mountainbike met premium fietsonderdelen van Shimano, DT Swiss, Crane Creek en meer.

 • Unieke mountainbikes
 • Premium onderdelen
 • 5-sterren vakmanschap
 • Voor groot en klein

Design je eigen mountain­bike

Ontwerp je eigen custom mountainbike met Bas Lievens, de beste custom fietsenmaker van Utrecht! Geniet van een op maat gemaakte fiets voor optimaal cross-plezier met vrienden en familie. 

Ga lekker het bos in met de kids of met je maten!
—Bas Lievens

De custom elementen

Als je een custom mountainbike laat bouwen mag je deze helemaal zelf vorm gaan geven met professioneel advies van Bas. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen uit de volgende custom opties:

 1. 1

  Type mountain­bike

  Cross country-, Trail-, Enduro-, Downhill- en Fat Bike-mountainbikes hebben allemaal net wat andere kwaliteiten. Afhankelijk van waar je je mtb voor wilt gaan gebruiken, adviseert Bas je over de beste optie.

 2. 2

  Vering

  Een goede vering is van essentieel belang als je over ruige bospaden gaat rijden. Hardtail mountainbikes hebben een geveerde voorvork maar geen achterdemper, terwijl full-suspension mtbs voorzien zijn van zowel een voor- als achtervering.

  Rockshox voorvork
  Premium
  Achterdemper
 3. 3

  Wielen

  Voor mountainbikes kies je meestal uit 29-inch of 27.5-inch wielen. In de meeste gevallen zijn 29-inch wielen een goede keuze, maar 27.5-inch wielen zijn soms geschikter voor ruige afdalingen en net wat beter voor wendbaarheid.

  DT swiss 29 inch wielen
  Handgespaakte 27,5 inch RAD15 wielset
  Premium
 4. 4

  Ver­snel­lings­groep

  Je versnellingsgroep bepaalt het aantal versnellingen en het verzet van je fiets. Hoe uitgebreider je versnellingsgroep, hoe makkelijker het is om steile hellingen op te komen!

  Bij Lievens Bikes kies je uit premium versnellingssets van de top merken Shimano, Campagnolo en Sram.

  Shimano SLX Shifter
  Shimano XT derailleur
 5. 5

  Remmen

  Om veilig op ruig terrein te kunnen fietsen, moet je goed kunnen remmen. Schijfremmen zijn hierin beter en duurder, terwijl de goedkopere velgremmen minder goed werken bij nat weer.

  Bij Lievens Bikes heb je ook nog de keuze uit mechanische remmen (met kabel) of hydraulische remmen (met oliedruk).

Al eens aan een elektri­sche mountain­bike gedacht?

Wist jij dat je je mountainbike ook makkelijk elektrisch kunt laten maken? Bij Lievens Bikes werken we met de betrouwbare Pendix e-Drive, die een krachtsensor heeft waarmee je de elektrische trapondersteuning op natuurlijke wijze kan reguleren. Deze stille middenmotor is makkelijk te installeren op nieuwe of bestaande fietsen. 

Een elektrische mountainbike gaat sneller, ligt stabieler op de weg en geeft ondersteuning bij uitdagende parcours. En als je met kinderen of mensen van verschillende niveaus fietst, maakt een elektrische mountainbike het makkelijker om elkaar bij te houden!

Geniet van een leven lang mtb-plezier

Bij Lievens Bikes bouwen we custom bikes waar jij een leven lang plezier aan hebt. Dat doen we door alleen maar hoogwaardige fietsonderdelen te gebruiken en professioneel onderhoud te bieden.

Stap met vertrouwen je fiets op, als je op een Lievens Bike fietst!

Reviews

Jonas

Bas was mega flexibel, maar ook heel kundig én gedreven. Zeldzame en erg prettige combinatie! Ik ben helemaal tevreden met m'n fiets.

Ronald

Superrelaxed! Fijne dude en je wordt er fantastisch geholpen! Ik heb een fixie frame besteld en die wordt binnenkort opgebouwd. Gaaf!

Leslie

Geweldig leuke en gemotiveerde fietsenmaker. Een aanrader.

Boek 'n afspraak!

Ben jij klaar om je custom racefiets werkelijkheid te maken?
Boek dan vandaag nog een afspraak!