Custom stadsfietsen

De beste stads­fiets, op maat gemaakt door Lievens Bikes in Utrecht

Stijlvolle stadsfietsen, met de hand gemaakt en gelakt in de kleur die jij wilt! Iedereen weet precies welke fiets van jou is als je op een custom stadsfiets van Lievens Bikes rijdt!

 • Unieke stadsfietsen
 • Met de hand gemaakt
 • 5 sterren vakmanschap
 • De vetste accessoires

Design je eigen stads­fiets

Ontwerp je eigen custom racefiets met Bas Lievens, de beste custom fietsenmaker van Utrecht!

Steel de show met een hippe stadsfiets die overal te herkennen is.

Samen ontwerpen wij de mooiste fiets van de stad voor jou!
—Bas Lievens

De custom elementen

Als je een custom stadsfiets laat bouwen bepaal jij alles, van de kleur tot de onderdelen van je fiets. Met professioneel advies van Bas kun je kiezen uit de volgende custom elementen:

 1. 1

  Frame

  Het frame bepaalt in grote mate de look van je fiets. Ga je voor een vintage stadsfiets, of voor een snelle stadsfiets met een aluminium frame? Wil je een opvallende kleur, of liever iets klassieks? Samen met Bas bespreek je de opties.

 2. 2

  Versnellingen

  Versnellingen zijn handig als je heuvels op en af moet, of tegen de wind in moet fietsen. Maar een fiets zonder versnellingen heeft minder onderhoud nodig. In het custom fietsenmaakproces leer je alles over de opties.

  Derailleur versnelling
  Shimano Nexus Naav versnelling
  Premium
 3. 3

  Remmen

  De terugtraprem is een oerdegelijke remoptie die je vrijwel alleen in Nederland vindt. Een luxere optie zijn rollerbrake remmen, of hydraulische schrijfremmen, die beter geschikt zijn voor een elektrische stadsfiets.

  Schijfrem
  Rollerbrake
 4. 4

  Vering

  Verkeersdrempels, stoeprandjes, putjes – als je zonder stoten een hobbel over wilt, heb je goede vering nodig. Met een verende zadelpen van Cane Creek of Ergotec zit je altijd goed.

  Geveerde Schultz zadelpen
  Geveerde voorvork
  Voor e-bikes
 5. 5

  Fiets­accessoires

  Bij Lievens Bikes vind je altijd de vetste fietsaccessoires. Van ergonomisch gevormde zadels en handvatten van Brooks en Ergon tot de laatste telefoonhouders en fietstassen, jij wordt als eerste gezien met de nieuwste snufjes.

  Ergon handvatten
  Fietstassen van AGU
  Brooks lederen zadel
  Ergonomisch

Elektrische stads­fietsen

Moet je vaak lange afstanden fietsen? Of gebruik je je fiets gewoon veel? Dan is een elektrische stadsfiets misschien wat voor jou.

Bij Lievens Bikes kan je een elektrische stadsfiets laten bouwen met een betrouwbare motor van Pendix. Heb je al een goede fiets? Dan kan je die ook bij Lievens Bikes elektrisch laten maken. Zo kan je jouw geliefde fiets gewoon houden, maar ben je toch wat sneller waar je moet zijn.

Premium onderdelen

Custom stadsfietsen van Lievens Bikes zijn gemaakt met premium fietsonderdelen, zodat jij veilig de weg op kan.

Wil je iets laten vervangen? Dat kan! Wij hebben fietsonderdelen van de beste merken permanent op voorraad.

Reviews

Alain

Bas is een fijne vent die met je meedenkt en goed advies geeft. Toen ik bij hem langskwam om een mooie stadsracer te bouwen, ging hij enthousiast aan de slag om het juiste frame te vinden en hebben we samen de nieuwe onderdelen gekozen. Het is een prachtexemplaar geworden.

Wouter

Bas hielp me met een vaste zadelpen en het ombouwen van een oude racefiets tot hippe stadsfiets. Hij geeft goed en eerlijk advies, heeft een mooie en goed geprijsde voorraad aan onderdelen en liet me zelfs meehelpen zodat ik wat bij kon leren.Hij maakt niet alleen zijn eigen dromen waar met z’n zaak, maar ook die van zijn klanten. Heel erg bedankt!

Jeroen

Zeer vriendelijk en goed geholpen! Mocht je een goeie fietsenmaker zoeken dan heb je die nu gevonden!

Mensen blij maken met een echte droomfiets: daar doe ik het voor!

— Bas Lievens

Boek 'n afspraak!

Ben jij klaar om je custom stadsfiets te gaan ontwerpen? Boek dan vandaag nog een afspraak!